СПА басейни

Композитни басейни – какви са характеристиките и предимствата

Композитният басейн за първи път е направен в Австралия през 1956 г. Днес той е най-добрата комбинация от качество, издръжливост и цена.

Каква е функцията?

Композитният басейн е отливка от една част, която е изработена от няколко слоя издръжливо фибростъкло. Влакната се нанасят на няколко слоя, благодарение на което коритото от стъклени влакна на такъв басейн има добра еластичност. Повърхността на коритото, изработено от такъв материал, е гладка, без шевове, пукнатини и пори, където могат да се задържат микроорганизми и бактерии.

Композитният басейн се отличава с такива свойства и характеристики като:

  • максимална здравина и устойчивост на износване
  • устойчивост на външни влияния
  • поддържане на критични натоварвания
  • устойчивост на ултравиолетова радиация (повърхността не избледнява на слънце)
  • отлична устойчивост на критично ниски температури (басейниете запазват своята цялост и плътност след най-тежките зими)
  • съвместимост с всяко модерно оборудване
  • достъпна цена
  • минимални разходи за поддръжка

Купувайки композитен басейн от BaseinBG получавате гаранция за качество

1. Сила и издръжливост. Фибростъклото е 17 пъти по-здраво от бетона, който е подобен на стоманата, което означава, че вашият басейн няма да бъде повреден. А пластмасовият басейн, изработен от полипропилен, не е в състояние да издържи натоварването, особено при честа употреба, затова е по-добре да се даде предпочитание на композитния басейн.
2. Устойчивост на удар и издръжливост. Благодарение на технологията на изливане на композитните басейни, дори при замръзване и слънчева светлина не се променят. Инсталираните басейни от фибростъкло запазват оригиналния си вид и са проектирани за повече от 50 години употреба. Интересното е, че фибростъкло се използва при корабостроенето, а корабите направени от този материал, са надеждни и издръжливи.
3. Сигурност. Композитът има високо ниво на твърдост, а басейните изработени от такъв материал, са напълно безопасни за хората: гладки форми, без шевове и остри ъгли, а повърхността не се плъзга.
4. Лесна поддръжка и бързина на монтаж. Инсталирането на композитен басейн отнема много по-малко време от полипропиленов басейн, а поддръжката  изисква минимални усилия. Нашите експерти ще ви помогнат да изберете, доставите и монтирате басейна в кратки срокове.
Композитните басейни са идеални за вашата почивка. Ако искате да прекарате приятно в горещ летен ден извън града, приятно плуване в чиста топла вода, композитният басейн е това, от което се нуждаете. Това е още един плюс и аргумент да поръчате и закупите басейн за лятна резиденция или къща.

Правилният избор е ключът към успеха

Въпреки огромния брой предимства на готовия композитен басейн, трябва да се вземат предвид още няколко фактора. Един от тях е изборът на специалисти от специализирани фирми с богат опит. Професионалистите от нашата фирма  ще Ви помогнат при избора на басейн от фибростъкло. Например, за детски басейн безопасността е преди всичко важна – необходимо е да изберете определена дълбочина на коритото, както и да вземете предвид безопасен вход и изход. За спорт препоръчваме да изберете корито с максимална дължина и минимална ширина, а за семейни празници е подходящ стандартен композитен басейн със съотношение дължина към ширина 2:1. Този размер е най-оптималния и е подходящ както за семейство, така и за парти с приятели.

В нашия каталог можете да намерите широка гама от композитни басейни за всеки вкус. Поръчайте сега композитен басейн за вашата лятна вила или  къща, за да можете да релаксирате всеки уикенд на горещото лято в собствения си басейн.

Защо да изберете BaseinBG?

1. Подхождаме отговорно към работата си, като гарантираме не само високото качество на басейните от керамика, пластмаса, фибростъкло, бетонови, облицовка с винил басейни, но и обслужване на най-високо ниво.
2. Придружаваме ви на всеки етап: от консултация и съдействие при избора до монтажа на басейна.
3. Предлагаме ви най-достъпните цени, както и възможност за доставка, монтаж и оборудване на композитен басейн, пускане в експлоатация до всеки град в България.
4. Необичайни форми, уникални 3D цветове, които ще създадат един невероятен басейн.

Ние ще превърнем вашата мечта за перфектна почивка край басейна в реалност !